
Apie gaminį
„Pilnagrūdžio“ šeimos narys – „Bar Berry“. Nekeptas įdomus ir saldus batonėlio (sausainio ar dar kitokios) formos užkandis, tinkantis pasistiprinimui ar kaip mažas desertas. Pagardintas šalčiu džiovintomis aviečių uogomis, išsaugojęs vitaminus ir mineralines medžiagas, todėl tai puiki alternatyva saldiems užkandžiams.
Mėgaukitės „Bar berry“, kai norite skanumyno prie kavos ar atėjo laikas užkąsti. Batonėliui tobulo saldumo suteikia avižų, ryžių ir miežių dribsniai, moliūgų bei saulėgrąžų sėklos, linų sėmenys ir šalčiu džiovintų aviečių trupiniai!
Išskirtinumas
Kokybiškos sudedamosios dalys
Išskirtinė maistinė vertė
Nesudėtinga ir greita gamyba
Galimos įvairios formos: sausainio, batonėlio, riekelių
Nereikia kepti
Ryškiai matomos šalčiu džiovintos avietės
Mažai druskos
Puikiai dera su:
- Šokoladu
- Žemės riešutų sviestu
- Šalčiu džiovintomis uogomis
- Riešutais
- Grūdais
- Sėklomis
- Džiovintomis uogomis ir vaisiais
Sudedamosios dalys
Saulėgrąžų sėklos, avižų dribsniai, moliūgų sėklos, kepintos saulėgrąžų sėklos, kepinti linų sėmenys, ryžių dribsniai: (ryžių miltai (91%), miežių salyklo ekstraktas, cukrus, druska), šalčiu džiovintų aviečių trupiniai (5%), miežių dribsniai.
Saulėgrąžos
Saulėgrąžų sėklos turtingos vitamino E ir bene turtingiausios vitamino B6.
Avižiniai dribsniai
Mažina cholesterolio kiekį, gerai veikia širdies darbą bei nervinę sistemą, gerina virškinimą.
Moliūgų sėklos
Moliūgas yra turtingas daugelio vertingų mineralų, pvz. kalio, kalcio, fosforo, magnio, geležies.
Linų sėmenys
Vitaminų A, E ir F šaltinis, kuriuos puikiai sugeria oda, skrandžio, plaučių ir kvėpavimo takų gleivinės.
Ryžių dribsniai
Gausu B grupės vitaminų, gerina kraujo cirkuliaciją, turi kenksmingas medžiagas absorbuojančių savybių.
Šalčiu džiovintų aviečių trupiniai
Avietėse gausu vitaminų A, C, E, taip pat B grupės vitaminų, folinės rūgšties, geležies, vario, kalio ir salicilo rūgšties.
Miežių dribsniai
Puikus vitaminų ir mineralinių medžiagų šaltinis. Apstu B grupės vitaminų, taip pat – vitamino A, D, E, PP, pasižymi kalcio, cinko, mangano, geležies, fosforo, jodo, vario, bromo, kobalto, chromo, stroncio, magnio ir molibdeno gausa.
Maistingumo teiginiai
„Bar Berry – Pilnagrūdis“ atitinka šiuos maistingumo teiginius:
Daug skaidulinių medžiagų
Mažai druskos
Mikroelementų šaltinis
Daug vitaminų
Daug nesočiųjų riebalų
Daug skaidulinių medžiagų
Skaidulinės medžiagos (nesuvirškinamos augalų dalys) daugiausiai randamos grūdų luobelėje, vaisų žievėje ir minkštime. Tai svarbi mitybos grandinės grandis, skatinanti virškinimą bei kitų energiją teikiančių maistinių medžiagų pasisavinimą. Skaidulinės medžiagos reguliuoja medžiagų apykaitą ląstelėse, švelnina maistingų medžiagų absorbciją.
Mažai druskos
Vartojant daug druskos kūne užsilaiko skysčiai. Taip yra todėl, kad inkstai, filtruodami kraujyje susidariusias kenksmingas medžiagas, sulaiko vandenį organizme.
Mikroelementų šaltinis
Mikroelementai svarbūs sportuojantiems ir besilaikantiems dietos, stiprina kaulus širdį ir nervų sistemą, mažina nuovargį.
Daug vitaminų
Vitaminai – biologiškai aktyvių organinių junginių grupė. Jie yra nepakeičiama mitybos dalis. Vitaminai dalyvauja medžiagų apykaitos reguliavimo procesuose ir daro įtaką maisto medžiagų pasisavinimui.
Daug nesočiųjų riebalų
Nesotieji riebalai yra reikalingi ir naudingi žmogaus organizmui, saugo jį nuo širdies ligų, mažina cholesterolio kiekį kraujyje.
Energinė ir maistinė vertė
100g produkto energinė ir maistinė vertė | |
---|---|
Energinė vertė, kJ / kcal | 2166/ 520 |
Riebalai, g | 33,8 |
iš kurių: | |
sočiųjų riebalų rūgščių, g | 6,3 |
mononesočiųjų riebalų rūgščių, g | 13,9 |
polinesočiųjų riebalų rūgščių, g | 13,6 |
Angliavandeniai, g | 35,5 |
iš kurių: | |
cukrų, g | 14,5 |
Skaidulinės medžiagos, g | 14,9 |
Baltymai, g | 7,3 |
Druska, g | 0,09 |