
Apie gaminį
„Pilnagrūdis“ – tai išskirtinės maistinės ir itin aukštos energinės vertės gaminys, primenantis duoną su grūdais. Jis siūlomas duonos kepalėlio arba energinio batonėlio formos ir yra naujas pasirinkimas sveikos mitybos piramidėje.
Natūralią ir turtingą gaminio kilmę lemia „Pilnagrūdžio“ sudedamosios dalys, kurių daugiausia sudaro grūdai ir sėklos. Tai – puikus produktas, kurį įvertins visi, mėgstantys natūralumą, sveiką ir judrų gyvenimo būdą.
Išskirtinumas
Inovatyvus produktas, rinkoje neturintis jokio atitikmens
100% natūralus, be jokių sintetinių priedų
Be GMO
Sudėtyje nėra miltų ir mielių
Ilgas galiojimas nesupakavus
Natūrali išvaizda su matomais grūdais
Išskirtinis skonis
Išskirtinė maistinė vertė:
–Daug skaidulinių medžiagų
–Daug nesočiųjų ir polinesočiųjų riebalų
–Omega-3 šaltinis
–Mažai cukrų
Sudedamosios dalys
Avižiniai dribsniai, saulėgrąžų branduoliai, linų sėmenys, sojų dribsniai, augalinės, skaidulinės medžiagos, moliūgų sėklos, sezamas, brinkinti rugių grūdai, brinkinti spelta grūdai, salykliniai rugių gemalai, sausi prieskoniai
Avižiniai dribsniai
Mažina cholesterolio kiekį, gerai veikia širdies darbą bei nervinę sistemą, gerina virškinimą.
Sojų dribsniai
Turtingi baltymais ir nesočiųjų riebalų rūgštimis. Saugo kraujo apytaką nuo aterosklerozės bei švelnina jos pasekmes.
Skaidulos
Tarnauja kūno svorio mažinimui, lėtina cukraus įsisavinimą – apsaugo nuo gliukozės kiekio svyravimų kraujyje.
Saulėgrąžos
Saulėgrąžų sėklos turtingos vitamino E ir bene turtingiausios vitamino B6.
Linų sėmenys
Vitaminų A, E ir F šaltinis, kuriuos puikiai sugeria oda, skrandžio, plaučių ir kvėpavimo takų gleivinės.
Rugių grūdai
Turi savybę stiprinti kaulus, inkstus bei kepenis. Neleidžia susidaryti trombams.
Moliūgų sėklos
Moliūgas yra turtingas daugelio vertingų mineralų, pvz. kalio, kalcio, fosforo, magnio, geležies.
Kviečiai spelta
Mažina virškinamojo trakto negalavimus bei alergenų kiekį, didina organizmo atsparumą ir šalina toksinus.
Sezamas
Baltymų šaltinis, turi daug vertingų vitaminų (A, E ir B) ir mineralų.
Maistingumo teiginiai
„Pilnagrūdis“ atitinka šiuos maistingumo teiginius:
Daug skaidulinių medžiagų
Be miltų
Be mielių
Omega-3 šaltinis
Mažai cukrų
Daug nesočiųjų riebalų
Daug polinesočiųjų riebalų
Be GMO
Be miltų
Miltai, gaunami malant grūdus, praranda dalį vertingiausių savybių. Gamybos proceso eigoje prarandamos natūralios sudėtinės dalys, pirmiausiai – sveiki riebalai ir baltymai. Miltų sudėtyje yra daug glitimo, kuris gali lemti antsvorį ar sukelti sveikatos problemų.
Be mielių
„Pilnagrūdis“ gaminamas be mielių ir kitų maisto priedų, todėl idealiai tinka alergiškiems žmonėms.
Daug skaidulinių medžiagų
Skaidulinės medžiagos (nesuvirškinamos augalų dalys) daugiausiai randama grūdų luobelėje, vaisų žievėje ir minkštime. Nors ji nėra suvirškinama, tačiau mityboje yra labai svarbi grandis, skatinanti virškinimą bei kitų energiją teikiančių maistinių medžiagų pasisavinimą. Ji reguliuoja medžiagų apykaitą ląstelėse, švelnina maistingų medžiagų absorbciją.
Daug polinesočiųjų riebalų
Polinesočiosios riebalų rūgštys yra būtinos gyvybinei organizmo veiklai. Linolo ir alfa linoleno rūgščių žmogaus organizmas nesintetina, todėl jas būtina gauti su maistu. Linolo rūgštis – pagrindinė daugumos augalinių aliejų (saulėgrąžų, sojos, kukurūzų) sudėtinė dalis. Alfa linoleno rūgšties turi sėmenų, rapsų, sojų aliejai, žalialapiai augalai. Iš šių rūgščių sintetinamos biologiškai aktyvios medžiagos, kurios reguliuoja kraujo krešumo sistemos aktyvumą, kraujagyslių sienelių raumenų susitraukimą, baltųjų kraujo kūnelių judėjimą.
Daug nesočiųjų riebalų
Reikalingi ir naudingi žmogaus organizmui yra nesotieji riebalai, jie yra vadinami geraisiais riebalais, kadangi jie dažniausiai turi teigiamą poveikį žmogaus organizmui.
Mažai cukrų
Cukrūs yra paprastieji angliavandeniai, kuriuos organizmas panaudoja energijai. Vienas gramas cukrų – 4 kilokolorijos, tiek pat kaip ir kitų angliavandenių. Taigi – nedidelis cukrų kiekis yra puikus energijos šaltinis, tačiau jų vartojimą reikia riboti. Cukraus (kaip, beje, ir druskos bei riebalų) kiekio maiste mažinimas – svarbus žingsnis sveikatai palankios mitybos link.
Omega-3 šaltinis
Gausiausias augalinis šaltinis yra moliūgų sėklos, linų sėmenys, sojos, rapsų aliejus. Augalinių šaltinių Omega 3, be kitų dalykų, turi vitamino E, kuris yra stiprus antioksidantas. Šios rūgštys didina „gerojo“ cholesterolio kiekį kraujyje, padeda suskaidyti ir pašalinti iš ląstelių „blogojo“ cholesterolio nuosėdas. Taip pat leidžia sumažinti kraujospūdį, apsaugo širdį nuo ligų, depresijos, skatina smegenų veiklą ir suteikia odai bei plaukams blizgesio.
Be GMO
Genetiškai modifikuotas organizmas – tai toks organizmas, kurio genomoje atsirado bent vienas naujas genas. Tokių organizmų nėra ir negali atsirasti natūraliai be dirbtinio įsikišimo. GMO sukuriama augalų genus sujungiant su gyvūnų, bakterijų ar virusų genais. Nepaisant vartotojų prieštaravimo, esame priversti nuolat dalyvauti šiame nekontroliuojamame ir nenatūraliame eksperimente. „Pilnagrūdis“ aktyviai priešinasi šiai praktikai.
Energinė ir maistinė vertė
100g produkto energinė ir maistinė vertė | |
---|---|
Energinė vertė, kJ / kcal | 1344/ 324 |
Riebalai, g | 20,6 |
iš kurių: | |
sočiųjų riebalų rūgščių, g | 2,8 |
mononesočiųjų riebalų rūgščių, g | 7,8 |
polinesočiųjų riebalų rūgščių, g | 9,9 |
Angliavandeniai, g | 20,0 |
iš kurių: | |
cukrų, g | 6,5 |
Skaidulinės medžiagos, g | 14,0 |
Baltymai, g | 11,5 |
Druska, g | 1,2 |