Pilnagrūdis su ruginiu raugu 2017-09-25T08:58:51+00:00

Apie gaminį

„Pilnagrūdžio“ šeimą papildo duonos gaminys su ruginiu raugu. „Pilnagrūdis su ruginiu raugu“ – tai itin turtingos sudėties duona be mielių, kurios pagrindą sudaro avižų dribsniai, saulėgrąžų branduoliai, linų sėmenys, skaidulos, sezamo ir moliūgų sėklos.

„Pilnagrūdis su ruginiu raugu“ gali pasigirti vitamino E ir B1 gausa, taip pat mikroelementais magniu bei geležimi. Nepakuota duona ilgai išlieka šviežia ir iki 7 dienų išlaiko puikias skonio savybes!

Išskirtinumas

Švari etiketė.

Be konservantų ir E raidžių

Su ruginiu raugu.

Gardus tradicinės ruginės juodos duonos aromatas, puikus skonis. Duona ilgai išlieka šviežia.

Daug grūdų bei sėklų.

Grūdai ir sėklos ne tik puikiai dera tarpusavyje, bet ir išlaiko minkštą gaminio struktūrą

Skrudinti linų sėmenys iš patikrintų tiekėjų.

Savitas riešutų-sezamo aromatas praturtina duonos skonį

Modernu ir madinga.

Tinka vegetarams bei dietos besilaikantiems

Išskirtinė energinė ir maistinė vertė.

Ši duona yra praturtinta skaidulomis bei baltymais, naudingais riebalais, vitaminais bei mineralais tai patvirtina laboratoriniai tyrimai

Sudedamosios dalys

Vanduo, saulėgrąžos, avižiniai dribsniai, linų sėmenys, natūralus medus, rapsų aliejus, sausas rugių raugas (3,4%), skaidulos, kepinti linų sėmenys, sezamo sėklos, joduota druska, moliūgų sėklos, sausi prieskoniai

Saulėgrąžos

Saulėgrąžų sėklos turtingos vitamino E ir bene turtingiausios vitamino B6.

 Avižiniai dribsniai

Mažina cholesterolio kiekį, gerai veikia širdies darbą bei nervinę sistemą, gerina virškinimą.

Linų sėmenys

Vitaminų A, E ir F šaltinis, kuriuos puikiai sugeria oda, skrandžio, plaučių ir kvėpavimo takų gleivinės.

Natūralus medus

Natūraus saldiklis, pasižymintis gydomosiomis, antioksidacinėmis savybėmis.

Rugių raugas

Rauge esantys probiotikai padeda stiprinti organizmo gerąsias bakterijas.

 Skaidulos

Tarnauja kūno svorio mažinimui, lėtina cukraus įsisavinimą – apsaugo nuo gliukozės kiekio svyravimų kraujyje.

Sezamas

Baltymų šaltinis, turi daug vertingų vitaminų (A, E ir B) ir mineralų.

Moliūgų sėklos

Moliūgas yra turtingas daugelio vertingų mineralų, pvz. kalio, kalcio, fosforo, magnio, geležies.

Maistingumo teiginiai

„Pilnagrūdis su ruginiu“ raugu atitinka šiuos maistingumo teiginius:

Daug skaidulinių medžiagų

Omega-3 riebalų rūgščių šaltinis

Daug nesočiųjų riebalų

Daug polinesočiųjų riebalų

Daug vitamino E

Daug magnio

Geležies šaltinis

Daug tiamino (vitamino B1)

Daug skaidulinių medžiagų

Skaidulinės medžiagos (nesuvirškinamos augalų dalys) daugiausiai randama grūdų luobelėje, vaisų žievėje ir minkštime. Nors ji nėra suvirškinama, tačiau mityboje yra labai svarbi grandis, skatinanti virškinimą bei kitų energiją teikiančių maistinių medžiagų pasisavinimą. Ji reguliuoja medžiagų apykaitą ląstelėse, švelnina maistingų medžiagų absorbciją.

 Daug nesočiųjų riebalų

Reikalingi ir naudingi žmogaus organizmui yra nesotieji riebalai, jie yra vadinami geraisiais riebalais, kadangi jie dažniausiai turi teigiamą poveikį žmogaus organizmui.

Omega-3 šaltinis

Gausiausias augalinis šaltinis yra moliūgų sėklos, linų sėmenys, sojos, rapsų aliejus. Augalinių šaltinių Omega 3, be kitų dalykų, turi vitamino E, kuris yra stiprus antioksidantas. Šios rūgštys didina „gerojo“ cholesterolio kiekį kraujyje, padeda suskaidyti ir pašalinti iš ląstelių „blogojo“ cholesterolio nuosėdas. Taip pat leidžia sumažinti kraujospūdį, apsaugo širdį nuo ligų, depresijos, skatina smegenų veiklą ir suteikia odai bei plaukams blizgesio.

Geležies šaltinis

Geležis yra būtina maistinė medžiaga, kuri padeda organizmui atlikti daugybę kasdienių funkcijų, o svarbiausia iš jų – deguonies pernešimas krauju.

Daug polinesočiųjų riebalų

Polinesočiosios riebalų rūgštys yra būtinos gyvybinei organizmo veiklai. Linolo ir alfa linoleno rūgščių žmogaus organizmas nesintetina, todėl jas būtina gauti su maistu. Linolo rūgštis – pagrindinė daugumos augalinių aliejų (saulėgrąžų, sojos, kukurūzų) sudėtinė dalis. Alfa linoleno rūgšties turi sėmenų, rapsų, sojų aliejai, žalialapiai augalai. Iš šių rūgščių sintetinamos biologiškai aktyvios medžiagos, kurios reguliuoja kraujo krešumo sistemos aktyvumą, kraujagyslių sienelių raumenų susitraukimą, baltųjų kraujo kūnelių judėjimą.

Daug vitamino E

Svarbus antioksidantas, saugantis kūno ląsteles nuo laisvųjų radikalų žalingo poveikio, lėtinantis senėjimo procesus, skatinantis organizmo audinių atsinaujinimą.

Daug magnio

 Vienas svarbiausių organizmo mikroelementų, kuris yra būtinas gerai nervų, širdies ir kraujagyslių, endokrininės, plaučių ir raumenų sistemų veiklai palaikyti.

Daug tiamino (vitamino B1)

Vitaminas B1 dalyvauja nervinių impulsų raumenims perdavime, nervų sistemos atstatyme po didelio krūvio, taip pat skatina normalų augimą, vaisingumą, laktaciją, svarbus atminčiai, angliavandenių apykaitai.

Energinė ir maistinė vertė

100g produkto energinė ir maistinė vertė
     Energinė vertė, kJ / kcal 1421 / 344
     Riebalai, g 25,0
     iš kurių:
      sočiųjų riebalų rūgščių, g 2,6
      mononesočiųjų riebalų rūgščių, g 8,1
      polinesočiųjų riebalų rūgščių, g 14,2
     Angliavandeniai, g 10,8
     iš kurių:
      cukrų, g 6,4
     Skaidulinės medžiagos, g 17,6
     Baltymai, g 10,1
     Druska, g 1,2
     Vitaminas E, mg  6,3
     Vitaminas B1, mg  0,37
     Magnis, mg 148,0
     Geležis, mg 3,6
     Omega-3 r.r., g 1,4